Een familie in de Amerikaanse staat Missouri deelde hun huis onvrijwillig met 6.000 spinnen. Uiteindelijk ontvluchtten zij de woning, die nu al twee jaar leegstaat.
Tijdens bezichtigingen was het Brian en Susan Trost niet opgevallen dat het vergeven was van de spinnen. Pas op hun eerste dag als eigenaren zagen ze voor het eerst spinnenwebben aan het plafond hangen, schrijft St. Louis Today.
De vorige eigenaren van de ranch hadden zich ook het huis uit laten jagen door de spinnenplaag en verzaakten dit aan de nieuwe eigenaren te vertellen, die er 450.000 dollar voor betaalden.
Het ging om de vioolspin, waarvan de beet een nare necrotische infectie op kan leveren. In eerste instantie dacht Susan Trost nog dat het probleem opgelost kon worden door een grondige schoonmaakbeurt, maar naar eigen zeggen bleven de spinnen en hun lijkjes van plafonds en "uit de muren stromen". Verdelgingsbedrijven konden niets uitrichten en de verzekering vergoedde niets.
Ook de familie Trost liet zich het huis uit jagen door de spinnenplaag. Momenteel wordt er - wederom - een verdelgingspoging gedaan die alle spinnen en hun eitjes zou moeten vernietigen.
Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat spinnen zich aanpassen aan het leven met mensen en steeds intelligenter en agressiever worden.