In San Diego (VS) is naar verluidt de eerste verslaafde aan Google Glass opgedoken. Volgens artsen lijdt de 31-jarige man aan een internetverslaving door Google Glass. De man was opgenomen in verband met een alcoholverslaving.
Tijdens de behandeling voor de alcoholverslaving constateerden de artsen dat er bij de man sprake was van ‘problematisch gebruik van Google Glass’. Het viel hen op dat de man zijn rechterhand steeds naar zijn rechter slaap bracht en met zijn wijsvinger tikte, zoals je moet doen wanneer je de Google-bril draagt en hem wilt aanzetten.
De man vertelde dat hij de bril 18 uur per dag had gedragen en extreme frustratie en irritatie voelde wanneer hij het zonder Google Glass moest doen. Ook had hij dromen waarin het leek alsof hij door lenzen keek. Volgens verslavingsexpert Dr. Andrew Doan heeft de man nu een 35 dagen durende behandeling ondergaan en vertoont hij al veel minder ontwenningsverschijnselen.
Een verslaving aan internet is in de VS nog geen officiële stoornis. Omdat experts vinden dat de verslaving goed behandeld moet worden, is er vorig jaar al wel een internetverslavingskliniek opgericht. In China begon men daar al 10 jaar geleden mee. Daar zijn dan ook duizenden tieners verslaafd aan internet.