Frank Sivero heeft Fox Television Studios aangeklaagd. Volgens de acteur lijkt een personage uit The Simpsons sprekend op de rol die hij in 1990 in Goodfellas speelde. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter, dat de aanklacht in handen heeft.

Sivero beweert dat de schrijvers van de Amerikaanse animatieserie in 1989 naast hem woonden toen hij bezig was het personage Frankie Carbone eigen te maken. "Ze wisten dat hij bezig was met de rol die hij in de film Goodfellas speelt", is te lezen in de aanklacht. "Daarnaast wisten ze dat het personage Frankie Carbone door Sivero is bedacht. Hij baseerde het personage op zichzelf."

Kort daarna verscheen de crimineel Louie in The Simpsons, een handlanger van maffiabaas Fat Tony. "Louies uiterlijk en maniertjes lijken erg op die van acteur Frank Sivero." Ook zou stemacteur Dan Castellaneta, die de stem van Louie inspreekt, hebben gekeken naar Goodfellas. "Hij heeft zijn stem gebaseerd op die van de Italiaans-Amerikaanse acteur Joe Pesci, die ook een rol in Goodfellas heeft."

Volgens Sivero lijkt het te veel en eist hij meerdere schadevergoedingen. In totaal wil de acteur 250 miljoen dollar van The Simpsons zien.
Foto