Op een kabelbaan in Keulen heeft een gezin met een peuter en een baby meer dan drie uur vastgezeten. De kabelbaan die over de Rijn voert, werd rond 17.00 uur stilgelegd, toen een van de gondels met een wiel van de kabel was gelopen. Op dat moment waren twee gondels bezet.

Twee Amerikanen die samen in een bakje zaten, konden door de brandweer met een ladder van de kabelbaan worden gehaald. Voor het Duitse gezin, een man, vrouw, baby van 1 en een kind van 3, liet de redding langer op zich wachten.
De vier werden uiteindelijk uit hun gondel bevrijd, toen brandweerlieden hen al abseilend naar een boot op de Rijn brachten. De sterke wind bemoeilijkte de operatie behoorlijk. Het touw waar aan de brandweerlieden met de vier passagiers hingen was meer dan 50 meter lang. Duitse media spreken van een spectaculaire reddingsactie.

De kabelbaan in Keulen is een verbinding tussen het Rijnpark in het zuiden en de dierentuin in het noorden van de stad. Op de site van de baan wordt de kabelbaan "Keulens veiligste vervoermiddel" genoemd.