De Britse koningin Elizabeth heeft haar eerste tweet verstuurd. Daarmee opende ze een tentoonstelling over de revolutie van communicatietechnologieŽn in het Science Museum in Londen. De tweet werd al ruim 12.000 keer gedeeld.

De 88 jaar oude Elizabeth verstuurde de vooraf opgestelde tweet van het Twitteraccount van de koninklijke familie door het scherm van een tablet aan te raken. Daar trok ze zelfs een handschoen voor uit.

Het account wordt door ruim 750.000 mensen gevolgd en die kregen het volgende te lezen: "Het doet mij deugd om vandaag de expositie Information Age te openen bij het Science Museum en ik hoop dat mensen de tentoonstelling met plezier bezoeken. Elizabeth R."

De Britse queen ondertekende haar eerste bericht met Elizabeth R., dat staat voor regina, het Latijnse woord voor koningin.

Hoewel ze rijkelijk laat is met het versturen van haar eerste bericht op Twitter, liep ze voorop toen de e-mail zijn intrede deed. In 1976, toen de technologie nog in de kinderschoenen stond, verstuurde ze er al een. Daarmee was ze het eerste staatshoofd dat een e-mail verstuurde.
Foto