Passagiers op een vlucht van België naar Tunesië hebben minutenlang doodsangsten uitgestaan nadat een stewardess per ongeluk op het alarm voor een noodlanding had gedrukt.

Het incident deed zich zondag voor op een vlucht van de Tunesische luchtvaartmaatschappij NouvelAir, schrijft Het Nieuwsblad.
Toen het toestel, dat was gecharterd door Thomas Cook, in de lucht hing, ging er plotseling een alarm af. De waarschuwing maande passagiers om zich voor te bereiden op een noodlanding in moeilijke omstandigheden wegens een technisch probleem.

"We moesten alle apparaten uitschakelen, de schoenen uitdoen en ons voorbereiden op schokken en een noodsituatie", aldus een passagier tegen de Vlaamse radiozender RTL Bel. Volgens de passagier ontstond er vrijwel direct paniek aan boord. Kinderen begonnen te huilen.

Een woordvoerder van Thomas Cook zegt dat het alarm afging omdat een stewardess per ongeluk op een knopje duwde. Volgens hem waren er geen technische problemen en is er nooit enig gevaar geweest voor de reizigers.