Het is de nachtmerrie van elke ouders: een bericht krijgen dat je kind vermist is. En dat is precies wat er gebeurde bij de ouders van 717 leerlingen op een Amerikaanse basisschool.
De school in CaliforniŽ zorgde voor flink wat paniek bij de ouders van de leerlingen, door ze te sms'en met het bericht dat hun kind vermist was.
"Ik was doodsbang", zegt een moeder, die vier kinderen op de school heeft, tegen Press Enterprise. Voor elk kind kreeg ze een apart berichtje.
Een vader beleefde naar eigen zeggen de 'langste acht minuten' van zijn leven, toen hij uit de vergadering stormde en naar de school wilde rijden. Op het moment dat hij op de parkeerplaats stond om de auto te pakken kwam er opnieuw een bericht. Het bleek, gelukkig, allemaal een misverstand.
Net na het eerste berichtje kwamen de eerste ouders al naar de school toe om meer informatie te krijgen. Daar werden ze tot hun grote opluchting algauw gerustgesteld: in plaats van het absentie-sms'je te sturen naar een paar ouders, bleek een medewerker het bericht naar alle ouders te hebben gestuurd.
"Er is een optie om berichten te versturen naar een geselecteerde groep", zegt de directrice van de school, "maar deze is verstuurd naar alle ouders." Voordat zulke berichten worden verspreid, vraagt de software normaal gesproken om het bericht te herlezen en te bekijken wat verzonden wordt en naar wie.
"Het was een menselijke fout in combinatie met een technologische fout", aldus de directrice.