De Indonesische politie test vrouwen die zich aanmelden bij het korps of ze nog steeds maagd zijn. Human Rights Watch (HRW) deed onderzoek naar deze praktijken in zes Indonesische steden en kwam tot de conclusie dat dit nog steeds gebeurt, ondanks een verklaring van politiewoordvoerders dat dit soort onderzoeken niet meer worden gedaan. HRW heeft er een kritisch rapport over geschreven.

De maagdelijkheidstest vindt plaats als onderdeel van fysiek onderzoek bij vrouwen die bij de politie solliciteren. Dat wordt volgens HRW op de politiewebsite ook genoemd als onderdeel van de procedure. Totaal overbodig zo blijkt, want de uitslag van de test heeft geen consequenties.

De mensenrechtenorganisatie eist directe stopzetting van de maagdelijkheidstesten en noemt de onderzoeken in haar rapport discriminerend en vernederend. In gesprekken met HRW noemen de betreffende vrouwen de deze aantasting van hun privacy pijnlijk en traumatisch. Enkele aspirant-agenten hebben hierover geklaagd bij hun meerderen.