In Veenendaal moet zondag een kerkdienst verplaatst worden vanwege de uitbraak van vogelgriep. De kerkelijke gemeente 'Mozaiek 0318' komt elke week samen in de Veenendaalhal. Die evenementenhal staat nu vol met kippen, hoenders, duiven, konijnen en cavia’s voor de jaarlijkse tentoonstelling van de Veenendaalse Konijnen- en Pluimveefokkers Vereniging. Vanwege de uitbraak van vogelgriep geldt er een vervoersverbod. 

Kerkgangers mogen de hal niet in. De kerk, waar iedere week meer dan duizend bezoekers komen, wil de dienst toch door laten gaan. Op korte termijn was het niet mogelijk om een vergunning te krijgen voor een andere locatie. 

Daarom regelt ‘Mozaik 0318’ dat de dienst via de in Veenendaal gevestigde radiozender Groot Nieuws Radio wordt uitgezonden.

Voorganger Kees Kraayenoord verwacht dat "iedereen zondag wel gewoon voor de deur zal staan”. Daarom zijn mensen welkom om in hun auto op het parkeerterrein naar de uitzending te luisteren. Een drive-in-kerkdienst, noemt Kraayenoord het.

De dienst zal aandacht besteden aan de uitbraak van het virus. Kraayenoord: "Uiteraard staan we bij de vogelgriep stil en bidden we voor de getroffen boeren". 

De rechtstreekse uitzending begint om 10.00 uur. De dienst is overal in Nederland te horen op de kortegolfradio.