We zijn tegenwoordig niks met een lege telefoon, maar tijd om het apparaat op te laden hebben we vaak ook niet. Het IsraŽlische bedrijf StoreDot dacht er net zo over en ontwikkelde een technologie waarmee een telefoon razendsnel kan worden opgeladen. Slechts binnen dertig seconden.
''We leven in een op stroom beluste wereld'', zegt de oprichter van het bedrijf. 'Mensen zijn voortdurend op jacht naar een stopcontact.'' Daarom heeft het bedrijf een batterij ontwikkelt die in kortere tijd meer energie kan opslaan. Dit ging natuurlijk niet zomaar. Speciale nanotechnologie kwam eraan te pas om kunstmatige moleculen met elkaar te verbinden wat het mogelijk maakte om de supersonische batterij te kunnen ontwikkelen. Dat meldt het AD.
Op dit moment is het prototype van de batterij nog veel te groot voor een gewone telefoon, maar in 2016 zou het moeten lukken een kleine batterij op de markt te brengen. Na een halve minuut opladen zou de accu genoeg energie moeten hebben om een hele dag mee te gaan. Het dingetje zal zo'n 100 tot 150 euro kosten.
Het bedrijf uit Tel Aviv heeft naar eigen zeggen 'nog een lange weg te gaan', maar dat houdt ze niet tegen ambitieus te zijn. Naast de telefoonaccu wil StoreDot dezelfde technologie gebruiken voor een auto-accu. Deze zou binnen twee tot drie minuten moeten kunnen opladen, terwijl elektrische auto's daar nu vaak een hele nacht voor nodig hebben.