De begrafenis van een mensenrechtenadvocaat uit Sydney is bijna niet doorgegaan, omdat de lijkwagen met daarin het lichaam van de man werd gestolen. "Hij zou het zelf wel grappig hebben gevonden", zegt een familielid.

Vlak voordat de begrafenis van de 52-jarige Seth Richardson in het nationale park Blue Mountains zou beginnen, sprong een man de lijkwagen in. Hij reed weg terwijl de kist met het lijk van Richardson nog in de auto lag.

De bestuurder van de lijkwagen zag het gebeuren, vertelt de schoonzus van Richardson in Australische media. "Hij bonkte op het raam van de auto en riep: 'Wat ben je in godsnaam aan het doen? Je kunt niet wegrijden in een lijkwagen!' Daarna rende hij de hal in en schreeuwde: 'Iemand heeft de lijkwagen gestolen, Met Seth!'"

Richardsons broer belde de politie, maar die begreep aanvankelijk niets van wat er was gebeurd. "De politie dacht dat er een moord was gepleegd en het lichaam was gevonden in de lijkwagen. Ik heb ze uitgelegd dat mijn broer al dood was en dat de lijkwagen was meegenomen."

De dief kon gepakt worden toen hij zichzelf klemreed in een doodlopende weg. De dader bleek een 49-jarige demente man te zijn, die dezelfde ochtend was verdwenen uit een verzorgingshuis.

Het hele incident nam zo'n 20 minuten in beslag, waardoor de begrafenis gewoon op tijd kon beginnen.

"Seth had dit heel erg grappig gevonden. Hij had een groot gevoel voor humor", aldus zijn schoonzus.