Het is waarschijnlijk de laatste plek waar je het zou verwachten. Een automobilist uit Linschoten reed afgelopen week naar de garage voor een APK keuring. Daar werden twee kittens onder zijn motorkap ontdekt.
De man had zeker acht kilometer afgelegd met de beestjes onder zijn motorkap.
Aan het AD vertelt de betrokken automonteur dat de auto de hele nacht buiten had gestaan en pas de volgende dag werd gecheckt. "Bij het sleutelen hoorden we opeens een klagelijk gemiauw uit de pick-up komen. Met een zaklamp ontdekten we twee katjes: een onder de motorkap, het andere bij het reservewiel", aldus de monteur.
De katjes waren enorm schuw, waardoor het personeel ze niet gevangen kreeg. De eigenaar van de auto werd op de hoogte gesteld – die inderdaad onlangs een nest kittens had gekregen. Hij miste de katjes nog niet. Omdat de beestjes zich écht niet lieten pakken, is hij weer met de kleintjes onder de motorkap naar huis gereden.
Ik heb de auto in de garage gezet en donderdagavond zag ik de katjes weer lopen. Ze zijn er dus zelf uitgekomen vertelt hij. De beestjes zijn ongedeerd.