De families van 2 baby’s die 20 jaar geleden per ongeluk verwisseld werden op de kraamafdeling van een ziekenhuis in Cannes worden vandaag gehoord in de rechtbank van Grasse. Beide gezinnen eisen samen een schadevergoeding van meer dan 12 miljoen euro.
Het begon allemaal in juli 1994. Drie van de pasgeboren baby’s leden aan geelzucht: 2 meisjes en 1 jongetje. Omdat de afdeling slechts beschikte over 2 couveuses met speciale lampen werden de meisjes samen in 1 couveuse geplaatst. Daarna gingen ze echter niet terug naar hun biologische ouders, omdat ze door een verzorgende werden verwisseld.
De jonge moeders uitten meteen hun twijfels onder andere over hun haarlengte, maar dat werd geweten aan het effect van de lampen. Pas 10 jaar later kwam de fout aan het licht. De vader van één van de meisjes liet een vaderschapstest uitvoeren, omdat hij vond dat zijn dochter helemaal niet op hem leek en een veel lichtere huidtint had. Hij bleek niet haar biologische vader te zijn, maar zijn vrouw was evenmin de biologische moeder.
Ze stelden een onderzoek in om het andere gezin te vinden. Het gezin bleek in de buurt te wonen, maar wil graag anoniem blijven. Ze zijn echter wel aanwezig bij de rechtszaak van vandaag.
De ouders ontmoetten hun biologische dochters voor het eerst toen ze 10 jaar waren, maar wilden ze niet terug omwisselen. Nog eens 10 jaar later, nadat een eerdere klacht door de rechtbank werd afgewezen, eisen de ouders van de meisjes nu een schadevergoeding van meer dan 12 miljoen euro. Ze vragen 3 miljoen voor ieder meisje, 1,5 miljoen voor 3 van de ouders en 750,000 euro voor elk broertje en zusje.