In China is een pasgeboren baby gered uit de kaken van zijn eigen moeder. Een paar dagen na de geboorte betrapte een verpleegkundige de 24-jarige vrouw in het ziekenhuis met de arm van haar baby tussen haar kaken. De ziekenhuismedewerker sloeg alarm en probeerde het armpje los te krijgen, maar dat lukte haar niet alleen. Doktoren schoten te hulp en forceerden de mond van de moeder open met behulp van ziekenhuisgereedschap, en wrikten de baby vervolgens los.

Volgens Daily Mirror kreeg de mogelijk kannibalistische moeder daarna iets toegediend om te kalmeren. Haar zoontje werd ondertussen in veiligheid gebracht. De arm van het kind was gekneusd, bloedde hevig en was er volgens een dokter slecht aan toe. Hoe het nu met het jongetje gaat, is niet bekend.

Het incident vond plaats in een ziekenhuis in Shenzhen, in het zuiden van China. Eerder werd de vrouw in die plaats hoogzwanger aangetroffen op straat. De bevalling was toen al begonnen. Ze zou door haar schoonmoeder op straat zijn gezet en weken zwanger hebben rondgezworven. Er is een onderzoek gestart naar de moeder om te bepalen of ze haar kind wel kan opvoeden.