Miquel de Lór uit Tilburg en zijn vriendin zijn ontroostbaar. Vandalen hebben zaterdagnacht hun hondje gedood toen ze illegaal vuurwerk afstaken. 'Het eerste vuurwerkslachtoffertje van Brabant' stierf in de armen van de Tilburger.

Miquel kwam 's nachts thuis na het wandelen met zijn hondjes. Hij wilde de halsbandjes losmaken toen jackrussellterriër Stitch naar buiten rende na het horen van wat knallen. De Tilburger zag er geen kwaad in, maar liep toch achter zijn hondje aan.

In plaats van een vrolijk, drentelend beestje aan te treffen, stuitte Miquel op een huiveringwekkend drama in de Korhoenstraat. De jackrussellterriër had even daarvoor aan een buis gesnuffeld toen het vuurwerk dat erin zat, ontplofte. Nu lag hij bloedend op de grond. "Ik pakte hem op, terwijl het bloed nog uit zijn oren kwam."

Emotioneel riep Miquel de naam van zijn hondje: "Stitch, Stitch!" Maar er klonk geen geblaf meer en het staartje kwispelde niet. De hond stierf in zijn armen.

Miquel en zijn vriendin zijn ontroostbaar, maar ook erg kwaad. Ze noemen het 'niet normaal' dat vandalen op 6 december al met zulk vuurwerk aan de haal gaan. Want, zo zeggen ze, het was anders wanneer het om gewone vuurpijltjes ging.

Voorlopig heeft de politie nog niemand gepakt voor de moord. Ze doet een getuigenoproep in de hoop de daders nog te vinden. "Als diegenen nu naar mij toe zouden komen en sorry zouden zeggen, dan kan ik er nog mee leven", vertelt Miquel. Nu hekelt hij vooral het in zijn ogen laffe gedrag van de daders.