Weinigen zijn zo chagrijnig en toch zo geliefd als Grumpy Cat. Haar meme’s worden miljoenen keren gedeeld op sociale media. Ze verdiende met haar gemopper de afgelopen twee jaar al zo’n 81 miljoen euro.
In het echte leven luistert de kat naar de naam ‘Tardar Sauce’. Haar looks heeft ze volgens eigenares Tabatha Bundesen te danken aan dwerggroei en een onderbeet.
Het eerste filmpje van Grumpy Cat werd twee jaar geleden op Youtube 15,7 miljoen keer bekeken. Bundesen kon al een paar dagen na het verschijnen ervan haar baan als serveerster opzeggen. Inmiddels heeft Grumpy Cat 521.000 volgers op Instagram en 255.000 op Twitter.
Er is een koffie naar haar genoemd, de Grumppuccino en haar eerste film ‘Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever’ is net uitgekomen. Boeken, kalenders en kattenvoeding zorgden verder voor haar fortuin.
Ze heeft onder tussen meer verdiend dan actrices als Cameron Diaz en Gwyneth Paltrow. En zelfs voetballer Christiano Ronaldo wist het afgelopen jaar niet zoveel geld binnen te harken. Maar een lachje kan er nog altijd niet van af bij de Grumpy Cat.
Foto