Een zakje macadamianoten heeft een vlucht van New York naar Seoul vertraagd en de carrière van de vice-president van de vliegtuigmaatschappij om zeep geholpen.

De dochter van het directielid van vliegtuigmaatschappij Korean Air kreeg de nootjes geserveerd terwijl ze daar niet om gevraagd had. Dat deze ook nog in een zakje zaten in plaats van een bakje, was haar te veel.

De 40-jarige vrouw eiste dat de purser uit het vliegtuig werd gezet omdat hij met "leugens en excuses kwam" toen ze hem om uitleg vroeg. Het vliegtuig, dat nog niet in de lucht was, keerde vervolgens terug naar de gate. Daar ging de purser van boord.

In Zuid-Korea ontstond grote verontwaardiging over de reactie van de vliegtuigmaatschappij. Korean Air noemde de klacht van de vrouw aanvankelijk gegrond. Haar gedrag werd fel bekritiseerd en deed haar vader besluiten op te stappen als vice-president.

Korean Air heeft excuses aangeboden aan de passagiers van de vlucht. In het persbericht wordt uitgelegd dat "vanwege uitzonderlijk gedrag van een passagier en het weigeren van cabinepersoneel, tot een terugkeer naar de gate is besloten. Dit ondanks dat er geen echte noodsituatie was".

De vliegtuigmaatschappij zegt te betreuren dat de vlucht door het voorval vertraging heeft opgelopen.