De Utrechtse Nanne die donderdag een iPhone vond in bus 28, zal zich dat moment waarschijnlijk nog lang heugen. Het meisje van wie de iPhone was, begon nog voor Nanne haar de telefoon kon geven, de vindster zonder duidelijke reden uit te schelden.

“Voor het meisje dat haar iPhone verloor in bus 28: ik heb je nageroepen en wilde zelfs voor je uit de bus springen om je telefoon te geven, maar toen je me beloonde met 'bok op, vieze Marokkaan', was ik te erg in shock om nog achter je aan te rennen.” Dat schrijft Nanne in de Facebook-groep ‘Gratis ophalen in Utrecht en omgeving.’

Nanne, die overigens niet van Marokkaanse afkomst is, laat via Facebook weten de telefoon aan de buschauffeur te hebben afgegeven. Of de daadwerkelijke eigenaresse het toestel uiteindelijk terugkrijgt is nog maar de vraag. “Het kan zomaar zijn dat er nu een iPhone onder de kerstboom van de buschauffeur ligt, aangezien ik hem enigszins heb aangemoedigd je telefoon aan zijn dochter te geven,” aldus de aangeslagen vindster van de iPhone.

Bijna 2400 mensen hebben de post geliked en een aantal laat weten de actie te kunnen waarderen.