Een medewerkster van een winkel die vijftig cent in haar zak stopte en het geld later terug deed in de kassa, is terecht ontslagen wegens verduistering.

Dat oordeelde de rechtbank in Amsterdam, meldt NU.nl. De vrouw werkte in een espressobar, waar een klant vijftig cent achterliet voor het gebruik van het toilet. Volgens haar baas blijkt uit camerabeelden dat ze van plan was dit geld te verduisteren. De medewerkster had naar eigen zeggen geen kwade intenties en spande een kort geding aan.

Hoewel het om maar vijftig cent gaat, vindt de rechter het ontslag geoorloofd. ''Een werknemer heeft er blijk van gegeven niet helemaal te vertrouwen te zijn. Dat heeft extra gewicht als een werknemer voortdurend geld voor de werknemer ontvangt, zoals in deze zaak het geval is'', valt in het vonnis te lezen.

De uitspraak van de rechter ligt in lijn met jurisprudentie. ''Ook bij deze uitspraken ging het om goederen van zeer geringe waarde, zoals spaarzegels, een pakje shag, een potje lippencrème of een blikje Red Bull.''