Voor de Enschedese Evelien Bosman kan het jaar niet beter beginnen. Zij is op de valreep van 2014 herenigd met haar kat Gannuf. De 18-jarige kater was al drie jaar vermist.

De kat werd door de dierenambulance meegenomen omdat het dier een enorme klit in zijn vacht had, meldden lokale media in Twente. Toen de kater werd onderzocht, werd ook gecheckt of het dier een chip had. Daarop stonden alleen verouderde gegevens.

Oude buren van Bosman konden de medewerkers van de dierenopvang toch leiden naar het baasje van Gannuf. De eigenaresse was overrompeld toen zij gebeld werd door het dierenopvangcentrum in Enschede. "Het was zo onverwachts", zei zij tegen de krant Tubantia. "Ik kon het eigenlijk helemaal niet bevatten dat onze Gannuf gevonden was. We hadden eigenlijk al een beetje afscheid van hem genomen."

De zwervende kater werd maandag door de dierenambulance opgepikt in de buurt van het huis van Bosman. Zij laat daar elke dag haar honden uit, maar heeft de kater nooit gezien. "Onvoorstelbaar. Dankzij de inzet van de vrijwilligers van het dierenopvangcentrum en iedereen die heeft geholpen, beginnen wij 2015 met een geweldig gevoel."