De eigenaar van een Britse goudvis heeft voor een fikse prijs het leven van zijn huisdier laten redden. De vis kon niet meer poepen en moest daarvoor onder het mes. Kosten: 387 euro.

De man uit het Engelse Norfolk nam de vis mee naar een dierenkliniek nadat hij erachter was gekomen dat de vis geconstipeerd was. Hij hoopte dat de vis er door een eenvoudige behandeling weer snel bovenop zou komen, schrijft The Telegraph.

Dat bleek niet het geval. Om het leven van de vis te redden was een ingreep nodig die de vissenliefhebber honderden euro's zou kosten.

In eerste instantie besloot de eigenaar af te zien van een behandeling, maar tien minuten later bedacht hij zich toch.

De 29-jarige dierenarts Faye Bethell bracht de goudvis daarna onder volledige narcose en verwijderde twee knobbeltjes bij de anus van de goudvis en op zijn rug. De ingreep duurde in totaal 50 minuten.

Het was voor het eerst dat Bethell op deze manier een goudvis opereerde. “Normaal gesproken doe ik zulke operaties alleen bij dure karpers”, zegt Bethell.

Bethell: “De eigenaar was gewoon blij met de vis. Het blijkt maar weer dat mensen van hun huisdieren houden. Maar dit was wel een heel duur, klein goudvisje.”

Vorig jaar voerde een Australische dierenkliniek met succes een hersenoperatie uit bij een goudvis. Het dier had een tumor in zijn kop en die werd verwijderd.
Foto