Er loopt een onderzoek naar ouders Rafi en Dvora Meitiv wegens kinderverwaarlozing, omdat hun kinderen in de leeftijd van 6 en 10 jaar, zonder volwassenen samen naar de speeltuin in de buurt liepen.

"De wereld is in feite zelfs veiliger dan toen ik een kind was, en ik wil gewoon dat ze dezelfde vrijheid en onafhankelijkheid hebbben als ik in mijn kindertijd had," vertelde moeder Danielle Meitiv de Washington Post. "Ik denk dat het absoluut essentieel voor hun ontwikkeling is om verantwoordelijkheid te leren, om de wereld te ervaren, en om vertrouwen en de competentie te winnen"

Danielle, die opgroeide in de jaren 1970 in New York City, mocht vrij rondlopen samen met andere buurtkinderen, vertelde WUSA9, "Het enige wat er veranderd is tussen toen en nu is onze angst."

Maar de ambtenaren zijn het er niet mee eens.
Eind december pakte de Montgomery County politie, na te zijn gewaarschuwd door een waarnemer, de kinderen, Rafi en Dvora op toen ze slechts een half blok van huis liepen . Zes politieauto's arriveerden al snel bij het huis van de familie, en het incident spoorde Montgomery County Child Protective Services aan Danielle en haar man Alexander voor kinderverwaarlozing te onderzoeken.

De wet verbiedt dat kinderen onder de leeftijd van acht jaar zonder toezicht van ouderen in een woning of auto zijn, maar er is geen enkele verwijzing naar buitenspelen. Een persoon moet ten minste 13 jaar oud zijn om een kind onder acht jaar te begeleiden.