Een homokoppel heeft de Amerikaanse politicus Jeb Bush, die mogelijk een gooi gaat doen naar het presidentschap, een hak gezet.

Het stel heeft de website JebBushForPresident.com gekocht en weigert de pagina te verkopen aan Bush. Dat meldt de krant The Independent vrijdag.

Het tweetal wil met deze actie aandacht vragen voor de problemen die homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in de VS ondervinden. De homo’s kochten de site al in 2008, toen er voor het eerst gespeculeerd werd over een mogelijke presidentiële kandidatuur van de zoon van voormalig president George Bush sr.

Jeb Bush stelde een maand geleden inderdaad te overwegen om een gooi te doen naar het Amerikaanse presidentschap in 2016. Op de site staat nu een mededeling dat er binnenkort artikelen op de site komen te staan over onderwerpen die LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) aangaan.

Bush heeft zich in het verleden negatief uitgelaten over homoseksuelen. In 1994 stelde hij bijvoorbeeld dat homo’s en lesbiennes geen speciale wettelijke bescherming verdienen en dat “sodomie wettelijk niet op één lijn moet worden gezet met ras en religie”.

De politicus was niet bereikbaar voor commentaar op de actie van het stel.