Een Zuid-Afrikaans meisje van 17 was na het zien van een stiekem gemaakte sekstape zo kwaad dat ze ontplofte: ze gooide accuzuur over de penis van haar 25-jarige vriend. Hij moet nu de rest van zijn leven door een buisje plassen.

Het gebeurde al op 17 januari. In Zuid-Afrikaanse media hebben de twee gisteren hun verhaal verteld.

De vriend had stiekem een sekstape gemaakt. Het meisje ontplofte toen ze daar achter kwam, vertelt ze aan het Zuid-Afrikaanse persbureau Sapa: "Ik hoorde van de video via één van mijn klasgenoten. Ik dacht dat het om een grap ging, maar toen ik de video zelf zag, verloor ik mijn verstand."

Ze wilde wraak nemen. Haar vriend moest dezelfde pijn voelen als zij. Tussen het gereedschap van haar vader vond ze haar wapen: accuzuur.

Het meisje, wiens naam bekend zou zijn bij Sapa, rende naar zijn stamkroeg in het plaatsje Cork, twijfelde geen seconde, en gooide het accuzuur over zijn schoot.

De gevolgen voor de vriend zijn groot. Hij kan zijn penis niet meer gebruiken en moet plassen via een buisje. Het meisje: "Het was nooit mijn bedoeling om zijn penis iets aan te doen. Ik was gewoon boos, het enige dat ik wilde, was hem de pijn te laten voelen die ik voelde."

"Alles gebeurde in een flits, ik zag haar aankomen met een fles maar ik realiseerde niet dat ze accuzuur bij zich had," vertelt de vriend. "Ze vroeg me hoe ik ooit zoiets kwaads had kunnen doen. Toen realiseerde ik me pas dat het om de video ging."

Hij geeft toe dat hij het meisje niet heeft verteld dat hij haar filmde: "We hadden afgesproken om seks te hebben, maar ze wist niet dat ik het filmde met mijn laptop. Ik was niet van plan de video aan iemand te laten zien en ik begrijp nog steeds niet hoe het filmpje op sociale media terecht is gekomen."

Hij zegt dat hij - ondanks dat zijn penis nooit meer zal werken - geluk heeft gehad dat hij nog leeft.

Het meisje hoeft wat hem betreft niet vervolgd te worden. "Het is zinloos om haar aan te klagen, ik krijg er mijn mannelijkheid niet van terug."

De politie kan niemand vervolgen zolang ze er allebei geen zaak van willen maken.