In Cambodja zijn twee Amerikaanse zussen gearresteerd en het land uitgezet, omdat ze naaktfoto's hadden gemaakt in het Angkor Wat-tempelcomplex.

De 22-jarige Lindsey Adams en haar zusje Leslie (20) werden vrijdag betrapt in een van de tempels. Volgens een politieman hadden ze hun broek laten zakken en namen ze foto's van elkaars achterwerk.

Het beroemde tempelcomplex staat op de lijst van werelderfgoed. Voor Cambodjanen is het een heilige plek. De zussen kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden wegens exhibitionisme en het maken van porno. Ook mogen ze het land de komende vier jaar niet in.

Het is de tweede keer in twee weken dat toeristen in een Cambodjaanse tempel zijn betrapt zonder kleren aan. Vorige week werden drie Franse toeristen het land uitgezet nadat ze hadden bekend dat ze naaktfoto's hadden genomen in een andere tempel op het complex.

Enkele weken geleden was een fotoserie van naakte Aziatische vrouwen in tempels een hit op internet. De Cambodjaanse autoriteiten reageerden woedend en kondigden aan dat ze streng zouden optreden tegen dit soort stunts.
Foto