De 68-jarige Trudy uit Rotterdam wordt er gek van: telefoontjes van mensen die eigenlijk naar de Efteling willen bellen. Haar nummer verschilt maar één cijfer met dat van het pretpark. Dat schrijft de Telegraaf woensdag.

Omdat sommige huistelefoons automatisch een 0 toevoegen aan het telefoonnummer, krijgen de mensen die eigenlijk informatie willen over Roodkapje, de Python of het Sprookjesbos, ineens de 68-jarige dame aan de lijn. “Het gaat de hele dag door, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat”, zegt ze. “Meestal neem ik al op met: ‘Nee, dit is niet de Efteling!'”

Enkele maanden geleden introduceerde de Efteling een nieuw, gratis nummer. Het park vindt de overlast voor de vrouw vervelend, maar lijkt nog geen stappen te ondernemen om de telefoonterreur voor haar weg te nemen.

Het is niet de eerste keer dat het telefoonnummer van de Efteling voor ongeregeldheden zorgt. Zo was het een populaire grap op verschillende kantoren in Nederland om onwetende collega’s het nummer van ‘H. B. Gijs’ of ‘B. Wolf’ te geven, met daarbij het nummer van de Efteling en de vraag om deze klant terug te bellen. De Efteling heeft daar handig op ingespeeld: wie nu naar het park belt, krijgt een bandje aan de lijn, waarop de Boze Wolf samen met Roodkapje de beller welkom heet.