Amy Dawson (22) en Gavin Golightly (29) uit County Durham in het Verenigd Koninkrijk waren al een tijdje samen met een kind toen ze vorig jaar trouwden. Na de plechtigheid was er een receptie in een hotel waarna Gavin haar mee naar hun kamer nam. Toen hij haar vroeg om hem te helpen de trouwjurk uit te trekken en dat niet meteen lukte, werd ze bont en blauw geslagen tot ze in het ziekenhuis belandde.

Gavin sloeg Amy zo hard dat ze er een gespleten wenkbrauw en zwaar toegetakeld gezicht en borst aan overhield. Ze kon zich uiteindelijk van hem losmaken en de loopjongen van het hotel roepen. Die verwittigde meteen de politie.

"Ik dacht dat hij mij zou vermoorden!" zegt Amy achteraf. Blijkbaar was hun relatie heel goed voor ze samen een kind kregen. Ze waren acht maanden samen toen Amy zwanger werd en vanaf dat moment werd hij heel achterdochtig en manipulatief. "Ik liep constant op de tippen van mijn tenen," zegt Amy aan The Mirror.

Gavin werd door de rechtbank veroordeeld tot 24 maanden gemeenschapsdienst en kreeg een straatverbod. Voor Amy is dit een veel te zwakke straf, maar het straatverbod geeft haar wel een gerust gevoel.