Een man die zich haastte voor een sollicitatiegesprek, ging uit zijn dak in de trein tijdens de ochtendspits. Hij schold een andere reiziger de huid vol. Dat had hij beter niet kunnen doen.

De man die hij uitschold, zou later die dag tegenover hem blijken te zitten tijdens het sollicitatiegesprek. HR-manager Matt Buckland deelde het voorval via Twitter. Zijn tweet werd duizenden keren geretweet.

Aan Buzzfeed legt Buckland uit: "Ik ging aan de kant om iemand anders uit de metro te laten stappen. Daardoor dacht een man blijkbaar dat ik bewust in de weg stond."

"Hij duwde en ik draaide me om, om uit te leggen dat ik ook de trein uit moest, maar hij duwde zich erlangs, keek me aan en zei dat ik de tering kon krijgen."

Toen de man aan het eind van de dag op sollicitatie kwam, herkende Buckland hem meteen. "Maar hij herkende mij niet." Pas na een aantal vragen over hoe de sollicitant naar het gesprek was gekomen, ging een lichtje branden.

Hoewel Buckland naar eigen zeggen het scheldincident niet heeft meegenomen in zijn oordeel, heeft de kandidaat de baan niet gekregen.

"Het zou makkelijk zijn geweest om dit tegen hem te laten werken in een sollicitatie, maar zo werkt het volgens mij niet. Aan het eind van het gesprek hebben we er om gelachen en waren we allebei tevreden. Hij heeft de baan niet gekregen. Maar misschien heeft hij wel geleerd een andere houding aan te nemen in de ochtend."