Na 67 jaar met elkaar getrouwd te zijn geweest, zijn Floyd en Violet Hartwig overleden. Floyd (90) ging als eerste. Violet (89) overleed vijf uur later. Hun bedden waren tegen elkaar geschoven en ze hielden elkaars hand vast. ,,We zijn er zeker van dat ze het zo hebben gewild”, zegt hun dochter Donna.

Toen Floyd tijdens WO II bij de Navy was, overstelpte het koppel elkaar met liefdesbrieven. Het koppel uit Easton, California, ontmoette elkaar voor het eerst in de lagere school. Hun eerste afspraakje kwam er tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Floyd met verlof was van de Navy. Terwijl Floyd zijn land verdedigde op de zeven wereldzeeën, schreven de tortelduifjes honderden liefdesbrieven naar elkaar.

In augustus 1947 traden Floyd en Violet in het huwelijk. Ze kregen drie kinderen samen. Floyd overwon kanker. Een paar weken voor zijn overlijden kreeg hij te kampen met nierproblemen, terwijl zijn vrouw al een tijdje aan het dementeren was.

,,Mijn ouders waren onafscheidelijk”, zegt dochter Donna. ,,En die band werd alleen maar hechter naarmate ze ouder werden. Hoewel papa het de laatste tijd zelf erg moeilijk kreeg, deed hij alles om mama te verzorgen”.

,,Bij de begrafenisondernemer zagen we hun twee kisten naast elkaar staan. Dit was de enige manier waarop hun leven kon eindigen. Het moest zo zijn”, besluit Donna.
Foto