Bananen zijn favoriet bij hardlopers die gedurende hun race wat extra energie kunnen gebruiken. Ze zitten vol met vezels, kalium en verschillende soorten vitamines. Maar in de banaan die de hardlopers in Tokyo om hun pols hadden hangen, zat nog veel meer.

Via een klein sneetje in de schil, hebben ontwikkelaars van een voedingsbedrijf allerlei technologie in de banaan geplaatst. Zoals een gps, een sensor die onder meer de hartslag van de loper meet en led-verlichting. Op deze manier werkt de banaan dus als een soort hartslagmeter waarmee alle vorderingen van de atleet bijgehouden kunnen worden.

Het is voor familie en vrienden zelfs mogelijk om via twitter aanmoedigingen van maximaal twintig tekens naar de renner te sturen, die vervolgens op de banaan worden afgebeeld. De banaan weet ook wanneer de hardloper over de finish rent. Op dat moment verschijnt er op de banaan in led-lampjes de boodschap: ‘eat me’. Zodat de uitgeputte renner niet vergeet om na de enorme inspanning meteen bij te tanken.

De hardlopers met de bananen waren niet de enigen die tijdens de marathon in Tokyo met bijzondere etenswaren rondliepen. Er werd ook iemand met een mobiel tomatenapparaat gesignaleerd. Dit ziet er overigens wel iets minder draagbaar uit dan een banaan.
Filmpje