Een oplichter die afgelopen week dacht zijn slag te slaan liep flink tegen de lamp en eindigde zijn dag in een politiecel.

Het begon met een email naar een oudere dame. Een bank vroeg haar via de mail om haar pingegevens. De oudere dame mailde deze gegevens terug. Omdat ze het niet vertrouwde waarschuwde ze de betreffende bank. Het personeel gaf direct aan dat banken nooit om pincodes vragen.

Toen de vrouw telefonisch benaderd werd door de zogenaamde bank, en de 'bank' aangaf dat zij de pinpas op wilden komen halen, reageerde de 81-jarige dame dan ook alert. Ze maakte de afspraak en waarschuwde de politie.

Op het afgesproken tijdstip stond de dame er niet alleen voor. Twee agenten in burger zagen hoe een man in een postnl jasje aanbelde. Hij gaf aan dat hij een ING medwerker was die de activatiecode en de bankpas nodig had. De agenten twijfelden geen moment en grepen in. De 20-jarige man met een Marokkaanse nationaliteit werd in de boeien geslagen en naar een politiebureau gebracht voor nader verhoor.

Er wordt onderzocht of de verdachte alleen handelde of dat er meerdere personen bij deze oplichting betrokken zijn.

Bent u zelf het slachtoffer geworden van deze oplichtingtruc? Of heeft iemand geprobeerd om u op deze wijze geld afhandig te maken? Neemt u dan altijd contact op met de politie om aangifte te doen. Dit kan via 0900-8844.