De dove Muharrem uit Istanbul kreeg de verrassing van zijn leven toen op een ochtend iedereen die hij tegenkwam op straat opeens gebarentaal kon spreken. Het bleek te gaan om een advertentiestunt van Samsung om Muharrem een dag 'zonder grenzen' te bezorgen.

De actie was zorgvuldig voorbereid: overal in de buurt waren camera's opgehangen, zodat Muharrem goed kon worden gevolgd. Ook leerden alle 'toevallige' voorbijgangers gebarentaal. Op het moment dat Muharrem met zijn zus het huis verliet voor een wandelingetje door de stad, liep alles dan ook op rolletjes.

De verbazing is goed in zijn ogen te zien als eerst een toevallige voorbijganger hem in gebarentaal begroet. En die verbazing groeit alleen maar als vervolgens ook een verkoper, een taxichauffeur en nog een paar andere mensen vloeiend doventaal blijken te spreken. "Wat is er aan de hand?", vraagt hij op een gegeven moment aan zijn zus, die ook in het complot zit.

Als Muharrem vervolgens - in gebarentaal - te horen krijgt hoe de vork in de steel zit en dat de hele actie speciaal voor hem in scŤne is gezet, barst hij in tranen uit.

Samsung bedacht de reclame 'Hearing Hands' om een videocallcenter voor slechthorenden te promoten. En dat lijkt gelukt: op YouTube is de video al meer dan drie miljoen keer bekeken.
Filmpje