Een 40-jarige Indonesische vrouw in Sleman, bij Yogyakarta, biedt haar huis te koop aan en gooit ook zichzelf in de strijd. "Koop je dit huis, dan kun je de eigenares vragen met je te trouwen", stond in haar advertentie.

De vrouw, Wina Lia, meldt erbij dat het aanbod alleen voor serieuze kopers geldt en dat over de voorwaarden niet kan worden onderhandeld. De vraagprijs is omgerekend ongeveer 70.000 euro.

Lia, weduwe en moeder van twee kinderen, had de bevriende makelaar op de hoogte gesteld van haar plan. Maar ze had niet verwacht dat hij een advertentie op internet zou zetten - en al helemaal niet dat die vervolgens de wereld over zou gaan.

"Ik heb hem eigenlijk alleen maar verteld dat hij me het moet laten weten als zich een belangstellende meldt die vrijgezel is of een weduwnaar, Ún die ook op zoek is naar een vrouw", zegt Lia tegen persbureau AFP.

De politie heeft de vrouw, eigenares van een schoonheidssalon, bezocht om te checken of het misschien ging om een oneerbaar voorstel. Op een populair Indonesisch internetforum wordt Lia geprezen om haar intelligentie: "Zo verkoopt ze haar huis, maar blijft ze zelf toch de baas."