Een Volkswagen camper bus van 37 jaar oud is voor honkbalmiljonair Daniel Norris genoeg. Hipster alert!

De 21 jaar oude Daniel Norris is een professioneel honkballer voor de Toronto Blue Jays. Maar in tegenstelling tot vrijwel alle topsporters van zijn leeftijd weigert Norris naast zijn schoenen te gaan lopen. Zijn financieel adviseur zorgt ervoor dat hij $800 dollar per maand uitbetaald krijgt, de rest van zijn vermogen staat afgeschermd op een bankrekening. Norris is van mening dat hij van die $800 dollar prima rond kan komen. Ter vergelijking: een alleenstaande Nederlander van 21 of ouder in de bijstand krijgt €913 per maand, exclusief vakantiegeld. Dat is omgerekend $965 dollar.

Daniel Norris woont dan ook in een camperbusje van uit 1978. Precies: 37 jaar oud is zijn Volkswagen Westfalia T2 camperbusje in baggerbruin. Een busje dat hij in 2011 voor $10.000 dollar kocht en dat hij parkeerde op het parkeerterrein van de lokale Wal-Mart omdat het ding er de brui aan had gegeven. Elke ochtend maakt hij zijn busje schoon. Hij heeft één paar jeans, een surfplank en een slaapzak. De medewerkers van de winkel noemen hem inmiddels “Van-Man” en denken dat hij een soort dakloze is met zijn enorme baard.

De grap is dat Norris het busje kocht om naar Toronto te reizen in de hoop een plek te bemachtigen in de selectie van de Toronto Blue Jays. Inmiddels is hem dat gelukt, heeft hij een contract voor $2.000.000 dollar getekend, een eigen fanclub, een sponsordeal met Nike en de pitcher is niet van plan zijn busje te verlaten. Het is voor hem de plek waar hij de stress van de honkbalcompetitie achter zich kan laten. Het busje rijdt inmiddels weer en het is waarschijnlijk briljant om te zien hoe deze tophonkballer het ding elke ochtend tussen de luxe sportwagens en SUV’s van zijn collega’s parkeert.

Verfrissend, zo’n jongen die met beide benen op de grond blijft. Een Volkswagen T2 busje en $800 dollar per maand, ga dat maar eens uitleggen aan de linkshalf van FC Cambuur of de rechtsback van Roda J.C., die zijn direct rijp voor een inrichting.
Foto