Als een baby nog niet praat voor hij achttien maanden oud is, is dat doorgaans geen reden tot zorg. Maar voor de kleine Cillian uit Ierland zal dat zeker geen probleem zijn. Het pas zeven weken oude jochie zei onlangs al zijn eerste woordje.

Zijn ouders Toni en Paul McCann wisten niet wat hen overkwam toen Cillian opeens ‘hallo’ zei. Toni (36) legde het bijzondere moment in het leven van haar zoontje bij toeval vast op camera. Ze probeerde al een tijdje met haar spruit te communiceren. Na meerdere kreetjes lukte het Cillian om zijn moeder, die herhaaldeijk ‘hallo’ tegen hem zegt, te imiteren en zei hij duidelijk verstaanbaar ‘hallo’ terug.

“Hij probeerde al een tijdje te praten, maar die dag wist ik dat hij echt iets kwijt wilde”, vertelt Toni aan Daily Mail. “Hij was zo alert die dag en zocht echt oogcontact. Ik besloot hem daarom te filmen.”

“Ik weet zeker dat mensen het niet hadden geloofd als ik het niet gefilmd had. Ik denk dat ik het zelf niet eens geloofd zou hebben”, aldus Toni. Cillian, die volgens zijn moeder erg op communicatie gefocust is, heeft sindsdien nog een keer ‘hallo’ tegen zijn zusje Eva (8 ) gezegd, maar niet zo duidelijk als de eerste keer. Nu probeert Toni hem te leren om ‘I love you’ te zeggen.
Filmpje