Jongstleden september zette Melinda Phoenix haar eerste kind op de wereld: een zoon.

Ze kon haar vreugde in de verloskamer met 2 mensen delen: haar echtgenoot Jonathan Stein (32) n haar echtgenote Dani (30) die op dat ook moment ook hoogzwanger was.

35 dagen later was het de beurt aan Melinda om haar levensgezellin een hart onder de riem te steken. Dani beviel van een meisje van dezelfde vader als haar zoon: Ella Lynn

Jonathan, Dani en Melinda leven in een mnage trois en voorstanders van polyamorie, een levenswijze waarbij het mogelijk is om van meer dan een persoon tegelijk te houden. Daarover berichten zij op hun blog Looks Like Love To Me.

Dit kan misschien vreemd lijken voor de buitenwereld, maar voor ons werkt het, vertelt de 28-jarige Melinda. We houden allemaal van elkaar en het was onze droom om samen zwanger te worden. Normale paren komen soms slaap tekort, maar wij kunnen het met zn drien opvangen. We geven ook borstvoeding aan elkaars baby en hebben de luxe om de financin en het huishouden ook te delen. Zelfs de seks is geweldig: als er eentje geen zin heeft, zijn er altijd nog 2 die het met elkaar kunnen doen.

Juist omdat we zo verschillen, vullen we elkaar zo goed aan, voegt Dani eraan toe. Ik maak me bijvoorbeeld constant zorgen over viezigheid en of de babys wel goed ademen. Melinda is daarin mijn tegenpool. We hebben wel een groter bed nodig: we slapen allemaal samen, met daar nog eens de kleintjes bij. Jonathan moet horizontaal aan het voeteneinde liggen, anders past het niet.

Tot 2008 had Melinda alleen maar monogame relaties met mannen gekend. Dani had wel een biseksueel bestaan. Toen de vrouwen elkaar op een muziekfestival leerden kennen, wisten ze meteen dat ze de rest van hun leven samen wilden zijn.

Omdat homohuwelijken in Californi nog niet legaal waren, hielden ze het in 2010 bij een uitwisseling van de geloften. Een jaar later biechtte Melinda op dat ze er ook graag een man bij wilde.

Heb je aan mij niet genoeg? Dat was uiteraard mijn eerste gedachte, vertelt Dani. Hoe meer we er echter over praatten, hoe meer ik de de voordelen ervan begon in te zien. Het moeilijkste was om een man te vinden waar we allebei verliefd op konden worden.

Enkele maanden later verscheen Jonathan in beeld. De vrouwen durfden het eerst niet goed te vragen, uit vrees een blauwtje te lopen. Hun angst bleek gelukkig ongegrond.

Toen ik de meiden ontmoette, had ik net een lange relatie met mijn jeugdliefde achter de rug, herinnert Jonathan zich. Ik wist dat ze getrouwd waren, maar dat ze mij ook zagen zitten? Nee, dat voelde ik niet aankomen. Tot ik op een dag een brief van hen kreeg waarin stond wat ze graag zouden willen. Om eerlijk te zijn: ik wist niet hoe ik daar moest op reageren. Ik vond hen wel heel leuk, maar kon ik van allebei houden? Daar moest ik toch even over nadenken. Veel mannen zouden niets liever willen, maar in realiteit is het toch ook een dubbele verantwoordelijkheid.

Om de gevoelens voor elkaar verder uit te testen, trok het trio een week lang op rondreis. Het concept bleek al snel een schot in de roos. Het klikte zo fantastisch goed tussen ons, aldus Jonathan. Ik had nog nooit eerder gehoord van polyamorie. Maar hoe meer tijd ik met hen doorbracht, hoe verliefder ik werd. Op allebei. We vullen elkaar wonderwel aan.

Ook werden de vrouwen bijna tegelijkertijd zwanger dus. De zwangerschap gelijktijdig beleven samen met de vrouw waar ik van hou, dat gaf me een heel speciaal gevoel, aldus Melinda.

Melinda en ik hebben ook afgesproken om elkaars baby borstvoeding te geven, vult Dani aan. Deze week heb ik dat voor het eerst voor Oliver gedaan. Zo kon Melinda even op adem komen en tijd doorbrengen met Jonathan. En ik kreeg de kans om de band te versterken met een jongen die ik als mijn eigen zoon beschouw.
Filmpje