Het is je reinste horrorscenario. Iets wat je normaliter alleen maar in detectiveseries ziet. Je wandelt lekker in een natuurgebied en je stuit daar op een vers menselijk lichaamsdeel.

Voor een wandelaar in de Lange Duinen in Soest werd het schrikbeeld dinsdag werkelijkheid. Meteen werd er bij de politie alarm geslagen. En even later wemelde het van de agenten in de Lange Duinen, zozeer dat een twitteraar zich verbaasd afvroeg wat er aan de hand was en om opheldering bij de Soester politie vroeg.

Vrijdag werd duidelijk wat het meteen opgestarte politieonderzoek opgeleverd heeft. ,,Het ging om een zeer echt lijkende onderarm. Maar het bleek gelukkig geen van een mens afkomstig lichaamsdeel te zijn, maar een rekwisiet. Een filmploeg had ’m vergeten’’, vertelt een politiewoordvoerster nuchter.

Volgens haar was de flinke politie-inzet gerechtvaardigd. ,,We nemen dit soort meldingen zeer serieus. Gelukkig was het dit keer vals alarm, maar we zijn blij als mensen die soort zaken meteen bij ons melden.’’ Om welke filmploeg het ging en hoe lang de arm daar gelegen heeft, wil de politie niet bekend maken.