Door een ongelukkige fout van de piloot zijn 33 mensen aan boord van een toestel van de Britse luchtmacht gewond geraakt. De privécamera van de piloot kwam klem te zitten tussen een armleuning en de stuurknuppel, waardoor het toestel binnen een halve minuut meer dan een kilometer daalde.

De Britse krant Daily Mail schrijft dat het vliegtuig op weg was naar Afghanistan toen het de duikvlucht inzette. Aan boord van het toestel, een Voyager, bevonden zich 198 mensen. Het incident gebeurde op 9 februari, maar de toedracht komt nu pas naar buiten.

Door de scherpe daling werd militair personeel dat niet in de riemen zat, rondgesmeten door het vliegtuig. Dat gold ook voor de warme maaltijden die net waren rondgedeeld. De piloot kreeg het vliegtuig weer onder controle en landde tussentijds in Turkije.

Vandaag werd duidelijk dat de camera van de piloot de boosdoener was. De man had foto's gemaakt en het Nikon-toestel weggelegd. Toen de piloot zijn stoel naar voren schoof, duwde de camera de stuurknuppel naar voren. De onderzoekers noemen het incident een 'bijna-ongeluk dat de levens van 198 mensen in gevaar bracht'.