Een inbreker uit de Amerikaanse plaats St. Peters heeft de as van een overleden man geproefd. Hij dacht dat hij coca´ne in zijn mond deed, maar had eigenlijk de gecremeerde resten van een overledene op zijn tong, meldt The Smoking Gun.

Naast losgeld, sieraden, elektronica en geneesmiddelen namen de drie jonge inbrekers ook een houten doos mee. Zij waren in de veronderstelling dat in het kistje coca´ne zat. Na een proeverij realiseerde een van de inbrekers zich echter dat hij geen coca´ne in zijn mond had, maar as van de vader van het slachtoffer.

Hij wist niet hoe snel hij de resten van de dode man uit het raam moest gooien. De inbraak gebeurde eind vorig jaar al, maar kwam pas deze week aan het licht, omdat een van de jongens, Dawin Gesell (17) werd opgepakt.

De jongens zijn niet de eerste die as verwarren met verdovende middelen. In 2011 namen vijf jongens uit Florida een doos mee, waar vermoedelijk coca´ne of hero´ne in zat. Pas na een snuif beseften de inbrekers dat zij geen drugs hadden gestolen, maar as. Het slachtoffer van de inbraak vertelde aan de politie dat de inbrekers de resten van haar vader en hond hadden meegenomen.