Kees Hofstee werd vorig jaar augustus bewusteloos geslagen en raakte zwaargewond. De dader werd nooit gepakt, en volgens het slachtoffer komt dat omdat de politie hem gewoon liet zitten. Kees besloot daarom zelf de dader op te sporen.

Kees (58 ) verspreidt pamfletten met daarop de tekst: ”Op 17 augustus 2014 ben ik op een laffe manier bewusteloos geslagen in het Kooger Park in Koog aan de Zaan. Ik heb hier zwaar letsel opgelopen aan mijn oog, een scheur in mijn hersenvlies, bloeding in mijn hoofd en een zware hersenschudding.”

De man uit Koog aan de Zaan is bezig met zijn herstel, maar de dader loopt nog steeds op vrije voeten. “De politie is mijn melding van die avond kwijtgeraakt, terwijl ik het bewijs heb dat ik vier minuten met de centrale heb gesproken”, aldus Kees tegen RTV N-H.

Hofstee heeft een beloning uitgeloofd. “Ik wil dat de dader zich meldt bij de politie. Zolang hij niet gepakt wordt lopen er meer mensen gevaar, en aangezien de politie niets doet, doe ik het op deze manier.” Wat de beloning inhoudt, is niet bekend.

Volgens de politie hebben zij meerdere mensen gesproken maar heeft dit tot op heden niet geleid naar een dader. De politie erkent dat er een fout is gemaakt bij de behandeling van de melding. Daarover gaan zij op korte termijn met Kees Hofstee in gesprek.
Foto