De man die met deze nummerplaat op zijn Lamborghini rondrijdt, kreeg een maand de tijd om een nieuwe aan te vragen. De Texaanse autoriteiten vinden het kenteken aanstootgevend en verklaarden de plaat ongeldig. Eigenaar Safer Hassan moet binnen een maand een nieuwe aanvragen.

Mensen hebben er geen idee van wat het betekent, zelfs mijn beste vrienden weten het niet
Safer Hassan, eigenaar Hassan koos zelf voor de nummerplaat. Het Texaanse bureau voor kentekenregistratie zag aanvankelijk geen probleem in de nummerplaat 370H55V, maar onlangs kreeg Hassan een waarschuwing in de bus. Hij moet zijn nummerplaat binnen de maand veranderen.

Een alerte ambtenaar kreeg het idee het kenteken eens om te draaien. De consternatie was groot toen het woord ‘ASSHOLE’ verscheen. En dat mag in Texas, waar het woord aardig ingeburgerd is, dus niet. ,,We hebben besloten dat uw gepersonaliseerde nummerplaat aanstootgevend is”, stond in de brief die Hassan ontving te lezen.

Die vindt op zijn beurt dat de autoriteiten overdrijven. ,,Ik rijd al drie jaar zonder problemen rond met die nummerplaat. Mensen hebben er geen idee van wat het betekent, zelfs mijn beste vrienden weten het niet”, verklaarde hij tegenover nieuwszender KPRC2.

Een woordvoerder van het Texaanse ‘Department of Motor Vehicles’ toont zich echter onwrikbaar. “Als een nummerplaat een reactie kan uitlokken bij andere bestuurders wordt deze verboden. Scheldwoorden, verwijzingen naar seksuele handelingen en uitwerpselen zijn door de wet verboden”.
Foto