Het ging maar net goed zondagmiddag, tijdens wielerwedstrijd Parijs-Roubaix. Bij de plaats Wallers in de buurt glipten tientallen renners tussen dichte spoorbomen door, terwijl een trein naderde.

De spoorbomen gingen omlaag op een moment dat de renners met zo'n 60 kilometer per uur op de spoorwegovergang afkwamen.

Een gedeelte van het peloton wist tussen de bomen door te rijden, anderen stopten. Een paar renners glipten een paar seconden voor de trein voorbij raasde nog tussen de spoorbomen door en dat is streng verboden, ook tijdens de race.

De jury besloot toch om de renners niet te straffen. "Het peloton was 10 meter bij de overgang vandaan toen de spoorbomen naar beneden gingen", aldus de organisatie. "De wielrenners die voorop fietsten konden niet op een veilige manier stoppen. Het tweede deel van het peloton is wel gewoon gestopt."

Franse kampioen Arnaud Demare crashte zelf bijna tegen de tweede spoorboom terwijl hij ertussendoor probeerde te rijden. "Het is de mooiste wedstrijd van de wereld en dan worden we gehinderd door een trein", zegt hij. "Hier moet iets aan gedaan worden, het was gevaarlijk. We zijn doorgegaan, maar het ging maar net goed."
Filmpje