CRAWLEY – Janet Faal (uitgesproken als fall) heeft voor de derde keer in tien jaar haar huis verlaten en dat is niet best afgelopen. De 57-jarige Britse, die aan straatvrees lijdt, wilde een vriend helpen bij het parkeren door een houten pallet te verplaatsen, maar eindigde daarbij in een openliggende put. De resultaten van haar hachelijke avontuur: een gebroken neus, een gebroken been en nog meer straatvrees.

Janet laat SWNS weten zich vooral te kunnen herinneren dat het behoorlijk zeer deed. Haar zoon, Andy MacDonald is furieus. “Ik weet niet van wie die put is, maar er moet als de sodemieter iets aan gedaan worden. Mijn moeder was eindelijk herstellende en nu dit. Ongelooflijk.”

De Britse viel in de put omdat ze de pallet die er overheen lag had weggesleept. Janet had geen idee dat die pallet als afdichting van de openliggen put diende. Medewerkers van een garage in de buurt hielpen Janet meteen en de mannen zijn eveneens woest. “We proberen al jaren om die putten gedicht te krijgen, maar het enige dat er aan is gedaan, is dat er pallets overheen zijn gelegd.”

De eigenaar van de grond, JP Services, laat via een woordvoerder weten zich niet schuldig te voelen. “Luister eens, zij zijn de huurders, dus het is aan hen om het op te lossen. Ik ben slechts verhuurder.”