Door een verkeerd gelabelde container met daarin een chemische stof in plaats van een anti-parasietenmiddel zijn honderden vissen doodgegaan in het Texas State Aquarium.

Vorige week had men nog geen idee wat het bezwijken van de vissen, op 14 april, had veroorzaakt. Toen sprak het aquarium van zeker honderd dode dieren. Inmiddels blijkt dat 389 vissen zijn gestorven, waaronder zeldzame soorten. Dat komt neer op ongeveer 13 procent van de totale collectie van het aquarium. Onder de slachtoffers was de 25 jaar oude tijgerhaai Hans, meldt de Corpus Christi Caller Times.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een kankerverwekkende, industriŽle chemische stof, die wordt gebruikt in onder meer verf en benzine, aan het bassin is toegevoegd. Personeel was in de veronderstelling dat het een middel was om de vissen van parasieten te bevrijden.

Het aquarium wordt grondig schoongemaakt. Zodra het water gezuiverd is, komen er nieuwe vissen in. Andere aquaria, in de VS, Canada en Singapore, hebben hun hulp aangeboden.