Vervoersbedrijf Uber dankt mensen voor het ondertekenen van een petitie, zelfs als ze dat helemaal niet hebben gedaan. Het bedrijf haalde deze week 15.000 steunbetuigingen binnen voor een petitie die het wil aanbieden aan staatssecretaris Mansveld.

Zo'n twee weken geleden startte Uber haar actie, met een oproep aan Mansveld om Uberpop tijdelijk toe te staan, vooruitlopend op een mogelijke verruiming van de huidige wetgeving. De petitie werd door 15.000 mensen ondertekend, reden voor Uber om iedereen die ooit één van de services van het bedrijf heeft gebruikt per mail te bedanken. Daartussen ook veel mensen die Uberpop nog nooit hebben gebruikt en de petitie dus niet ondertekenen.

Via Uberpop laten particuliere autobezitters mensen tegen betaling meerijden. Klanten kunnen deze taxi's oproepen via een app op de smartphone. UberPop is aanzienlijk goedkoper dan een gewone taxirit. De rechter heeft UberPop in december verboden.

Onder andere cabaretier Arjen Lubach vraagt zich op Twitter af waarom hij bedankt wordt.

Huh ik heb helemaal geen petitie getekend? @Uber_NL pic.twitter.com/HSAg4W16mm
— Arjen Lubach (@arjenlubach) April 25, 2015

Het bedrijf reageert ook via Twitter met de verklaring dat het een algemeen bedoeld mailtje was.

arjenlubach Hoi Arjen! Excuses voor de verwarring. Was algemene bedankmail voor de overweldigende support voor de petitie. :)
— Uber Nederland (Uber_NL) April 25, 2015
Screenshot