De praktische en comfortabele slip is favoriet onder jonge Nederlandse vrouwen. Hoewel driekwart van de dames zich zelfverzekerder voelt in mooie lingerie, blijft dit s ochtends steevast in de kast te liggen. Maar liefst 80 procent grijpt naar eenvoudig ondergoed.

Aan het onderzoek van Libresse deden vrouwen tussen de 16 en 35 jaar mee. Na de comfortabele slip volgt op grote afstand sexy lingerie. Daar achteraan volgen nog sportief ondergoed en corrigerende onderkleding. De string komt bij de helft van de vrouwen alleen voor een avondje uit tevoorschijn. Dat meldt Metro.

De helft van de vrouwen geeft aan dat zij lingerie niet als onderdeel van de dagelijkse outfit beschouwen. Driekwart van de respondenten voelt zich echter wel zelfverzekerder als zij hier toch aandacht aan besteedt. En op de drie geeft aan dat hun partner het belangrijk vindt dat zij sexy lingeriesetjes dragen.

Vrouwen zijn ook niet zo van de kleurtjes. Zes op de tien vrouwen draagt het liefst zwart. Het mag ook een rommeltje zijn: 50 procent vindt het niet belangrijk dat een bh en onderbroek bij elkaar passen.