Een 47-jarige Chinees is betrapt met duizend gestolen eieren, die hij netjes organiseerde in zijn koelkast. De man werkte in een kippenlegbatterij en stal daar de eieren. Dat deed hij niet om ze te verkopen: hij is naar eigen zeggen gewoon heel erg dol op eieren. Daarom nummerde hij ze allemaal, zodat hij niet per ongeluk een ei zou eten dat al over datum was. De eieren waren in zijn koelkast netjes opgestapeld.
De man viel door de mand toen hij door de politie betrapt werd terwijl hij twee volle koffers mee probeerde te smokkelen uit de fabriek waar hij werkte. De man werd gearresteerd en de politie besloot daarop een kijkje te nemen in zijn woning. Daar vonden ze in de koelkast zeker duizend eieren, allemaal netjes met watervaste stift voorzien van een datum.
Ook vonden ze bij de 47-jarige Gu vlees, zeep, flessen wasmiddel en tissueboxen die hij uit de fabriek gestolen had. Hij bekende daarop dat alles wat in zijn huis stond gestolen was. De baas van de man reageerde verbaasd op deze gebeurtenissen. Volgens hem was de bewaker een hardwerkende en trouwe man, die vooral in nachtdiensten werkte, omdat hij thuis toch geen familie had. Nu blijkt echter dat hij die nachtdiensten gebruikte om eieren te stelen.
Hoewel het natuurlijk niet goed is om eieren te stelen, is het wÚl goed om er regelmatig eentje te eten. Eieren helpen bij het afvallen en zorgen niet - zoals lang gedacht werd - voor een verhoogd cholesterolgehalte. Uiteraard is het wel verstandig om dan voor een gekookt ei te gaan en niet voor een gebakken ei met ham en kaas. Dat bevat namelijk veel meer vet.