Als je de natuur opzoekt in Wassenaar, heb je nog wel eens de kans een lid van het Koninklijk Huis tegen tegen het lijf te lopen. Dit overkwam The Clarks-gitarist Peter van Schie zondagmiddag. Nadat hij ‘Hé, hallo, ga eens van de weg af!’ had geroepen tegen de mensen die voor hem stonden, zag hij tegen wie hij zo had geroepen.

Van Schie maakte een tocht op zijn racefiets door de bossen van wassenaar en riep om de mensen aan de kant te krijgen. Pas toen hij dichterbij kwam besefte hij dat koningin Máxima en koning Willem-Alexander voor hem stonden. De twee stonden te praten op de weg. Het koningspaar woont met hun drie dochters op de Eikenhorst in Wassenaar.

Van Schie vertelt aan het AD dat hij realiseerde dat het om het koningspaar ging toen hij de stem van Máxima herkende. “En het leuke was, beiden maakten excuses en gingen meteen aan de kant”, aldus de gitarist.

Hij maakte een foto van het tafereel die hij op zijn Facebook plaatste. Volgens hem was het een gewoon gezinsuitje en was er geen beveiliging te bekennen. Misschien dat ze gewoon een wandeling maakten of iets ter ere van de verjaardag van de koningin. “Ze zagen er heel normaal uit en waren totaal niet uitgedost. Máxima had een lekkere, warme jas aangetrokken.”

Van Schie voelt zich niet schuldig over zijn opmerking naar het koninklijk gezin. “Ik voel me niet schuldig. Het zijn ook gewoon normale mensen!”
Foto