De 9-jarige Matthew werd flink gepest en durfde daarom niet meer naar school. Reden: zijn haar, of beter gezegd: geen haar. Zijn lerares wist daar wel raad mee en kwam met een bijzondere oplossing.

Uit sympathie met de Amerikaanse leerling, besloot lerares Tori Nelson zelf ook haar hoofd kaal te scheren. Onder het toeziend oog van zijn klasgenootjes mocht Matthew het scheerapparaat op het hoofd van de lerares zetten. "Ik heb toch al een kort koppie, dus ik dacht waarom niet. Het is tenslotte maar haar'', vertelt de juf tegen de Daily Mail.

De ouders van de 9-jarige Matthew dachten dat het een goed idee was om de jongen kaal te scheren. Maar daardoor werd een litteken op zijn achterhoofd heel duidelijk zichtbaar, wat tot gemene pesterijen van zijn klasgenootjes leidde. Een petje in de klas is verboden en daarom durfde Matthew niet meer naar school. Zijn juf zag hem huilend in de gang en vroeg hem of hij de klas weer in wilde als zij ook haar hoofd kaal zou scheren. Dat wilde de jongen.

De lerares krijgt veel bijval voor haar actie op Twitter. "Er zouden meer leraren moet zijn zoals jij", schrijft iemand.
Foto