Een bijzonder artikel in een winkeltje in Elmore, Ohio. De eigenaar zegt een onderbroek te hebben die door de minnares van Adolf Hitler is gedragen. En hij is te koop...

Ernie Scarango is ervan overtuigd dat de onderbroek van Eva Braun was. Hij zou hem gekocht hebben tijdens een veiling waarop veel voorwerpen zijn verkocht die uit het Duitsland van Hitler stammen.

Een jonge Amerikaanse soldaat, D.C. Watt, zou hem kort na Hitlers dood in het Adelaarsnest, het vakantiehuis van Hitler op de berg Kehlstein, hebben gevonden en hebben meegenomen naar de VS. Dat schrijft de Duitse krant Bild. Het monogram EB, dat in het broekje is geborduurd, zou het bewijs zijn dat de onderbroek echt van Eva Braun was.

Echt sterk bewijs is daar niet voor. Deskundigen zijn dan ook sceptisch, maar ze willen ook niet volledig uitsluiten dat het kledingstuk inderdaad van Braun is geweest.

Scarango maakt het allemaal weinig uit wat anderen denken. Hij heeft de onderbroek voor 7500 dollar (zo'n 6900 euro) te koop aangeboden. Maar een koper heeft hij, een week nadat hij hem te koop aanbood, nog niet gevonden.

Eva Braun was tot de dag voor zijn dood de maîtresse van Hitler. Op 29 april 1945 trouwden ze. De dag daarna pleegden ze samen zelfmoord.
Foto